E masani ona tolu mafuaʻaga mo le ginseng ficus e leiloa ona lau.O le tasi o le leai o se susulu o le la.O le tu'u umi i se nofoaga malulu e ono o'o atu ai i le fa'ama'i o lau lanu samasama, lea e to'ulu ai lau.Alu i le malamalama ma maua atili le la.Lona lua, ua tele naua le vai ma le fetilaisa, o le vai e susu ai a'a ma ma'imau lau, ma o le fetilaisa o le a ma'umau ai foi laulaau pe a mu a'a.Faaopoopo i ai le eleele fou, e mitiia ai le fetilaisa ma le vai, ma fesoasoani e toe faaleleia.O lona tolu o suiga faafuase'i o le siosiomaga.Afai e suia le si'osi'omaga, e pa'u'u lau lau pe a le fa'afetaui le fa'i i le si'osi'omaga.Taumafai e aua le suia le siosiomaga, ma o le sui e tatau ona tutusa ma le uluai siosiomaga.

ficus 1
1. Le lava le malamalama

Mafuaaga: Atonu e mafua ona o le le lava o le malamalama.Afai e teuina le ficus microcarpa i se nofoaga malulu mo se taimi umi, o le laau e aʻafia i faʻamaʻi lanu samasama.O le taimi lava e afaina ai, o laulaau o le a toulu tele, o lea e tatau ai ona e gauai atili i ai.

Fofo: Afai e mafua ona o le leai o se malamalama, e tatau ona ave le ficus ginseng i se nofoaga e faʻaalia i le la e faʻaleleia atili ai le photosynthesis o le laau.A itiiti ifo ma le lua itula i le aso e faʻaalia i le la, ma o le a sili atu le tulaga atoa.

2. Tele tele vai ma fetilaisa

Mafua'aga: Fa'asusu so'o i le vaitaimi o le pulega, o le fa'aputuina o le vai i le palapala o le a fa'alavelave ai le manava masani o le a'a, ma fa'amama a'a, lau samasama ma lau pa'u o le a tupu pe a mavae se taimi umi.O le tele o le fa'alapalapala o le a le aoga, o le a fa'aleagaina ai le fa'apalapala ma le gau o lau.

Fofo: Afai e tele naua le vai ma le faʻapalapala e faʻaaogaina, faʻaitiitia le aofaʻi, eli ese se vaega o le palapala, ma faʻaopopo i ai se eleele fou, e mafai ona fesoasoani i le faʻaogaina o le faʻafefeteina ma le vai ma faʻafaigofie lona toe faʻaleleia.E le gata i lea, e tatau ona faʻaititia le aofaʻi o le talosaga i le taimi mulimuli ane.

3. Suiga o le siosiomaga

Mafuaaga: O le suia soo o le siosiomaga tuputupu aʻe e faigata ai ona fetuutuunai le susu, ma o le ficus bonsai o le a le faʻaogaina, ma o le a toʻulu foi lau.

Fofo: Aua le suia le si'osi'omaga tuputupu a'e o le ginseng ficus i taimi o le pulega.Afai e amata ona toulu lau, toe tuu vave i le tulaga muamua.Pe a suia le siosiomaga, taumafai e faʻamautinoa e tutusa ma le siʻosiʻomaga muamua, aemaise lava i le tulaga o le vevela ma le malamalama, ina ia mafai ona fetuunai lemu.


Taimi meli: Nov-01-2021