O le fa'asusuina o se tasi lea o galuega fa'afoe autu mo laau bonsai. E foliga faigofie le faasūsū, ae e lē faigofie ona faasūsū saʻo. O le fa'asusuina e tatau ona fa'atinoina e tusa ai ma ituaiga o la'au, suiga o vaitau, vaitau tuputupu a'e, vaitau fuga, taimi moe ma tulaga tau o le laau. O le pulea lelei o le taimi ma le aofaʻi o vai e taua tele mo le tuputupu aʻe o laau. O le mate o nisi o laau bonsai e fesoʻotaʻi tonu lava ma le le lelei o le faʻasusuina.

E le gata i le sapalai o le vai ma mea'ai mo laau toto, ae o le ipu palapala foi e faatumauina ai le manava masani o laau i le ea. A lava le susu o le ipu eleele, e faʻalauteleina le eleele, faʻapipiʻi le ea i va i le va o vaega, mafua ai le leai o se ea i totonu o le ipu; pe a mago le ipu palapala pe fai si mago, fa'aiti'i'i vaega 'ele'ele, fa'aitiiti le voluma, ma toe aliali mai va i le va o fasimea. Ua faatumulia va i le ea.

A o suia le eleele i le va o le mago ma le susu, o le ea o loʻo i totonu o le ipu palapala e faʻaauau foi ona taʻavale, ma faʻatagaina aʻa o laʻau e manava masani. A maeʻa faʻasusu taʻitasi, e mafai e aʻa o le laau ona faʻafeiloaʻi le leai o se okesene i totonu o le ipu palapala i totonu o se taimi puupuu. Ae peitaʻi, afai e susu tele le ipu palapala mo se taimi umi, e mafua ai le le lava o le okesene mo se taimi umi, o le a mafua ai le afaina o aʻa ma isi faʻamaʻi; Afai e mago le palapala mo se taimi umi, e ui lava o loʻo lava le okesene i totonu o le ipu palapala, e le mafai e laʻau ona mitiia le vai mo se taimi umi, lea e afaina ai le tuputupu aʻe o laʻau ma e ono mate ai. O le mea lea, pe a faʻasusu laau bonsai, o le mataupu faavae o le "aua le faʻafefeina pe a mago, faʻasusu lelei" e tatau ona mulimulitaʻia.

O le le lava o le fa'asusuina ma le fa'asusu o la'au o le a mafua ai ona magumagu ma to'ulu lala, ma magumagu ai lau, lanu samasama, ma pa'u'u. I le tulaga o ituaiga coniferous, o nila o le a vaivai ma leiloa lo latou malosi ma tui. A matua le lava le vai, e fa'aiti'i'i le pito o lala e pei o kusi. Afai e te feagai ma lenei tulaga i le taumafanafana, e tatau ona vave faʻanofo le laau i se nofoaga paolo. A maeʻa ona paʻu le vevela, faʻapipiʻi muamua le vai i luga o laulaau, ona sasaa lea o sina vai i totonu o le ulo, ona sasaa maeʻa lea o le vai pe a uma le itula e tasi.

Mo la'au ua matua'i fa'amago, ia mautinoa e le lava le vai i le taimi e tasi, aua a matua fa'amama le la'au, ua pa'u le a'a ma e latalata i le xylem. Afai e faʻafuaseʻi ona tuʻuina atu le tele o le vai, o le a faʻalauteleina le aʻa ona o le vave faʻafefe o le vai, ma mafua ai le malepelepe o le cortex, e oʻo atu ai i le mate o le laau, o lea e manaʻomia ai se faʻagasologa faʻasolosolo malie. A maeʻa laʻau e matua le lava le vai e faia togafitiga o loʻo i luga, e sili ona lelei le tausia i lalo o se paolo paolo mo ni nai aso, ona faʻaleleia lea i le la pe a maeʻa ona malosi. Ae peitai, aua le soona vai. E le gata i le mafua ai ona ola tifato o laau, afaina ai le foliga o le laau ma le taua o mea teuteu, o le soona faasūsū e faigofie foi ona tupu ai le pala ma le oti. O ipu bonsai laiti e manaʻomia le itiiti o le palapala, o lea e taua tele ai le faʻasusuina i le taimi saʻo ma i le aofaʻi saʻo.


Taimi meli: Apr-11-2024